wtorek, 31 grudnia 2013

Tort trójsmakowy ~Cake with three flavors ~Torte mit drei Geschmacksrichtungen


Składniki:

1. Placek kakaowy:
6 jajek
6 łyżek cukru
2 łyżki kakao
4 łyżki mąki
1 łyżka octu
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 

2. Placek kokosowy:
15 dag cukru pudru
15 dag wiórek kokosowych
5 białek
1 łyżka mąki ziemniaczanej
proszek do pieczenia

3. Placek orzechowy:
5 jajek (całe, białka+żółtka)
5 łyżek cukru
10 dag zmielonych orzechów
2 łyżki mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

4. Krem czekoladowy:
1,5 kostki masła
1 szklanka cukru pudru
3 łyżki kakao
10 dag roztopionej  mlecznej czekolady w 1 łyżce mleka
2 całe jajka, 5 żółtek
1 kieliszek spirytusu

Sposób przygotowania:

1. Ubić białka z cukrem. Dodać ocet do żółtek. Połączyć z białkami i resztą składników.
2. Ubić białka z cukrem, dodać wiórki kokosowe i pozostałe składniki.
3. Ubić białka z cukrem i dodać wszystkie składniki.
Placki piec w temperaturze 180°C ok. 25-30 min.
4. Jajka i żółtka ubijać na parze z cukrem przez 15 minut. Masło zmiksować, dodać stopniowo ubite jajka, następnie chłodną czekoladę i resztę składników.

Krem czekoladowy podzielić na 4 części. Każdy placek posmarować kremem. Boki tortu posmarować kremem. Na końcu posypać wiórkami kokosowymi.
Smacznego!
___

Ingredients:

1 Cocoa Cake :
6 eggs
6 tablespoons sugar
2 tablespoons of cocoa
4 tablespoons flour
1 tablespoon vinegar
1/2 teaspoon baking powder

2 Coconut cake :
15 grams of granulated sugar
15 grams of grated coconut
5 proteins
1 tablespoon cornstarch
baking powder

3 Pecan pie :
5 eggs (whole , yolk protein + )
5 tablespoons sugar
10 grams of ground nuts
2 tablespoons flour
1/2 teaspoon baking powder

4 Chocolate cream :
1.5 cup butter
1 cup granulated sugar
3 tablespoons of cocoa
10 grams of melted milk chocolate in 1 tablespoon milk
2 whole eggs, 5 egg yolks
1 glass of spirits

Method of preparation:

1. Beat the egg whites with sugar . Add vinegar to the yolks . Combine with proteins and the rest of the ingredients.
2. Whip egg whites with the sugar, add coconut and remaining ingredients.
3. Beat the egg whites with sugar and add all ingredients .
Pies bake at 180°C 25-30 minutes .
4. Eggs and egg whisk sugar steamed for 15 minutes. Blend butter , gradually add the beaten eggs , then cool the chocolate and the rest of the ingredients.

Chocolate cream divided into four parts. Each cake spread with cream . The sides of the cake spread with cream . At the end sprinkle with coconut .
Enjoy it !
___

Zutaten:

1 Kakaokuchen :
6 Eier
6 EL Zucker
2 Esslöffel Kakao
4 EL Mehl
1 EL Essig
1/2 TL Backpulver

2 Kokos-Kuchen :
15 g granulierter Zucker
15 g Kokosraspeln
5 Proteine
1 EL Speisestärke
Backpulver

3 Pecan Pie :
5 Eier (ganz, Eigelb Protein +)
5 EL Zucker
10 Gramm gemahlene Nüsse
2 EL Mehl
1/2 TL Backpulver

4 Schokoladencreme :
1,5 Tasse Butter
1 Tasse Zucker
3 Esslöffel Kakao
10 Gramm Milchschokolade geschmolzen in 1 EL Milch
2 ganze Eier, Eigelb 5
1 Glas Geister

Herstellungsverfahren :

1. Schlagen Sie das Eiweiß mit Zucker. In Essig zu dem Eigelb . Mähdrescher mit Proteinen und der Rest der Bestandteile .
2. Peitsche Eiweiß mit dem Zucker, Kokos und fügen Sie die restlichen Zutaten .
3. Schlagen Sie das Eiweiß mit Zucker und fügen Sie alle Zutaten.
Pies zu backen bei 180 ° C 25-30 Minuten.
4. Eier und Schneebesen Zucker gedämpft für 15 Minuten. Mischen Sie Butter, nach und nach die geschlagenen Eier hinzufügen, dann kühlen die Schokolade und den Rest der Zutaten.

Schokoladencreme in vier Teile gegliedert . Jeder Kuchen mit Frisch . Die Seiten des Kuchens verteilt mit Sahne. Am Ende streuen mit Kokosnuss.
Genießen Sie es !


~Dominika

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz