niedziela, 8 grudnia 2013

Cukrowe babeczki ~Sugar cupcakes ~Zucker Cupcakes




Składniki: 

225 g mąki pszennej
110 g drobnego cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 roztrzepane jajko
150 ml mleka
50 ml oleju słonecznikowego
2 łyżki kakao
cukier puder

Sposób przygotowania:

Rozgrzej piekarnik do temp. 180°C. Formę do babeczek wyłóż papilotkami. Przesiej mąkę i proszek do pieczenia do miseczki, dodaj cukier. Wymieszaj roztrzepane jajko z mlekiem i olejem. Dokładnie połącz wszystkie składniki. Wypełnij masą papilotki i piecz babeczki w piekarniku przez 20 minut, aż się zazłocą. Po upieczeniu odstaw babeczki na 5 minut, po czym wyłóż je z formy i ostudź. Oprósz cukrem pudrem.

Smacznego! :)
___

Ingredients:

225 g of wheat flour
110 g caster sugar
2 teaspoons baking powder
1 beaten egg
150 ml of milk
50 ml of sunflower oil
2 tablespoons of cocoa
castor sugar

Method of preparation:

Preheat oven to 180 ° C. The form to lay off muffins muffin cups. Sift the flour and baking powder into a bowl, add the sugar. Mix the beaten egg with the milk and oil. Thoroughly combine all ingredients. Fill out the mass of curlers and bake muffins in the oven for 20 minutes until the zazłocą. After baking cupcakes let stand for 5 minutes, after which they lay off from the mold and allow to cool. Sprinkle with powdered sugar.

Enjoy it! :)
___

Zutaten:

225 g Weizenmehl
110 g Zucker
2 Teelöffel Backpulver
1 Ei
150 ml Milch
50 ml Sonnenblumenöl
2 Esslöffel Kakao
Sandzucker

Herstellungsverfahren:

Ofen vorheizen auf 180 ° C Die Form zu entlassen Muffins Muffinschalen. Sieben Sie das Mehl und Backpulver in eine Schüssel geben, den Zucker hinzufügen. Mischen Sie das Ei mit der Milch und Öl. Alle Zutaten gründlich zu kombinieren. Füllen Sie die Masse des Lockenwicklern und backen Muffins in den Ofen für 20 Minuten, bis der zazłocą. Nach dem Backen Muffins stehen lassen für 5 Minuten, nach dem sie entlassen, aus der Form nehmen und abkühlen lassen. Mit Puderzucker bestreuen.

Genießen Sie es! :)



~Dominika

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz