czwartek, 2 stycznia 2014

Miodownik ~Honey cake ~Honigkuchen

Składniki:

Ciasto:
3 szklanki mąki,
1,5 szklanki cukru,
0,5 kostki masła,
3 jajka,
3 łyżki miodu,
2 łyżki sody oczyszczonej.
(przepis na trzy placki)

Krem:
1 litr mleka,
3/4 szklanki kaszy manny,
1 kostka masła,
1 szklanka cukru pudru,
olejek waniliowy.

Polewa:
200 gram masła,
5 łyżek cukru,
1 łyżka wody,
2 łyżki kakao.
(można dodać do polewy mleka w proszku i zblendować, ale trzeba wtedy dodać więcej wody ok. 3-4 łyżek)

Sposób przygotowania:

Ciasto:
Utrzeć jajka z cukrem i masłem, dodać miód, sodę, mąkę i zagnieść. Podzielić na 3 części i zrobić prostokątne placki, a następnie upiec w temperaturze 180 stopni aż zrobią się złotobrązowe (ok. 10 minut, placki piec osobno)

Krem:
Utrzeć masło z cukrem i cały czas ucierając powoli dodawać ugotowany na mleku grysik. Dodać olejek i trochę wódki.

Polewa:
Składniki włożyć do rondelka i zagrzać do rozpuszczenia wszystkich składników. Ostudzić i polewać.

Placki przełożyć kremem a następnie polać polewą. Ciasto należy odstawić na dwa dni, aby placki zmiękły.
___

Ingredients:

Dough:
3 cups of flour,
1.5 cups of sugar,
0.5 cup butter ,
3 eggs,
3 tablespoons honey
2 tablespoons of baking soda.
( recipe for three pies )

Cream :
1 liter of milk ,
3/4 cup semolina
1 cube of butter ,
1 cup granulated sugar ,
vanilla extract .

Glaze :
200 grams of butter ,
5 tablespoons of sugar,
1 tablespoon water
2 tablespoons cocoa.
(you can add the toppings of milk powder and zblendować , but you'll have to add more water 3-4 tablespoons )

Method of preparation:

Dough:
Whip the eggs with the sugar and butter , add honey , baking soda , flour and knead . Divide into 3 parts and make a rectangular cakes , then bake at 180 degrees until they turn golden brown ( about 10 minutes , bake pies separately)

Cream :
Cream the butter with the sugar and all the time by grinding slowly add milk cooked meal . Add oil and a bit of vodka.

Glaze :
The ingredients and add to pan heat to dissolve all ingredients. Cool and pour .

Translate cream pies and then pour over the sauce . The dough should be discontinued for two days to soften pies .
___

Zutaten:

Teig:
3 Tassen Mehl,
1,5 Tassen Zucker,
0,5 Tasse Butter ,
3 Eier,
3 Esslöffel Honig
2 Esslöffel Backpulver.
(Rezept für drei Torten )

Cream:
1 Liter Milch ,
3/4 Tasse Grieß
1 Würfel Butter,
1 Tasse Zucker ,
Vanille-Extrakt .

Glasur:
200 g Butter,
5 EL Zucker,
1 EL Wasser
2 Esslöffel Kakao.
(Sie können den Belag von Milchpulver und zblendować hinzufügen, aber Sie müssen mehr Wasser 3-4 EL hinzufügen )

Herstellungsverfahren :

Teig:
Schlagen Sie die Eier mit dem Zucker und Butter, Honig, Backpulver , Mehl und kneten. Teilen Sie sich in 3 Teile und machen ein rechteckiger Kuchen, dann bei 180 Grad backen , bis sie goldbraun sind (ca. 10 Minuten , backen Kuchen getrennt )

Cream:
Die Butter mit dem Zucker und die ganze Zeit durch Schleifen langsam Milch gekochte Mahlzeit . In Öl und ein bisschen Wodka.

Glasur:
Die Zutaten und Wärme in den Topf alle Zutaten zu lösen. Abkühlen lassen und .

Übersetzen Sahnetorten und gießen Sie dann die Sauce darüber . Der Teig sollte für zwei Tage zu erweichen Tortillas abgesetzt werden.




~Jagoda

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz