poniedziałek, 23 grudnia 2013

Świąteczne pierniczki ~Christmas gingerbread ~Weihnachten Lebkuchen


Składniki:

1/2 kostki margaryny (125g)
3 szklanki mąki (500g)
1 szklanka cukru pudru (200g)
3/4 szklanki miodu (200g)
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 opakowanie przyprawy do pierników (20g)
2 łyżeczki kakao (15g)

Sposób przygotowania:

Do miski włóż wszystkie składniki. Wymieszaj mikserem. Przełóż ciasto na podsypany mąką stół i zagniataj, aż będzie gładkie. Tak przygotowane ciasto odstaw do lodówki na godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość 0,5cm i wykrawaj foremkami pierniczki. Ułóż je na blaszce i piec 8-10 minut w temperaturze 180°C. Odstaw do wystygnięcia. 

Gotowe!
___

Ingredients: 

1/2 cube of margarine (125g)
3 cups flour (500g) 
1 cup granulated sugar (200g)
3/4 cup honey (200g)
1 egg 
1 teaspoon baking powder
1 package of gingerbread spices (20g)
2 teaspoons cocoa powder (15g) 

Method of preparation: 

In a bowl put all the ingredients. Mix mixer. Put the dough on the flour sprinkled with table and knead until smooth. This dough set aside in the fridge for an hour. Chilled roll out the dough to a thickness of 0.5 cm and cutting gingerbread molds. Put them on a baking tray and bake for 8-10 minutes at 180 ° C. Set aside to cool.

Ready!
___

Zutaten:

1/2 Würfel Margarine (125g)
3 Tassen Mehl (500g)
1 Tasse Zucker (200g)
3/4 Tasse Honig (200g)
1 Ei
1 Teelöffel Backpulver
1 Packung Lebkuchengewürz (20 g)
2 Teelöffel Kakaopulver (15 g)

Herstellungsverfahren:

In einer Schüssel alle Zutaten. Mix-Mixer. Den Teig auf das Mehl bestreut mit Tisch und kneten, bis glatt. Dieser Teig beiseite in den Kühlschrank für eine Stunde eingestellt. Chilled Den Teig zu einer Dicke von 0,5 cm und Schneidlebkuchenformen. Setzen Sie sie auf ein Backblech legen und backen für 8-10 Minuten bei 180 ° C Beiseite stellen und abkühlen lassen.

Fertig!



~Dominika

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz