niedziela, 15 grudnia 2013

Muffiny fasolowe ~Bean Muffins ~Bohne Muffins


Składniki:

1 puszka czerwonej fasoli
3 jajka
3 łyżki płatków owsianych/ muesli
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki kakao
6 łyżek brązowego cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody

Sposób przygotowania:

Fasolę odsączyć z zalewy, dokładnie przepłukać, rozgnieść widelcem. Dodać resztę składników i dokładnie zmiksować. Ciastem wypełnić foremki na muffiny.  Piec przez około 30 minut w temperaturze 180°C.
___
 
Ingredients:

1 can red beans
3 eggs
3 tablespoons of oatmeal / granola
1/2 teaspoon cinnamon
1/2 teaspoon cocoa
6 tablespoons brown sugar
1 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon baking soda

Method of preparation:

Drain the beans pickle, rinse thoroughly, mash with a fork. Add the remaining ingredients and mix thoroughly. Cake molds fill the muffin. Bake for about 30 minutes at 180 ° C.
___
Zutaten:

1 Dose rote Bohnen
3 Eier
3 Esslöffel Haferflocken / Müsli
1/2 TL Zimt
1/2 Teelöffel Kakao
6 EL brauner Zucker
1 Teelöffel Backpulver
1/2 Teelöffel Backpulver

Herstellungsverfahren:

Entleeren Sie die Bohnen, gründlich abspülen, mit einer Gabel zerdrücken. Die restlichen Zutaten und gründlich mischen. Kuchenformen füllen den Muffin. Backen für 30 Minuten bei 180 ° C.



~Dominika

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz