Składniki:
Ciasto:
3 szklanki mąki
25 gram drożdży
1 szklanka letniej wody
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru
3 łyżki oliwy
Sos:
1 łyżka oleju lub oliwy
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka Vegety
przyprawa zioła prowansalskie
1 szklanka soku pomidorowego lub przecieru
Dodatki:
Według uznania, byle nie za dużo: pieczarki , szynka, cebula... co kto lubi i ser żółty oczywiście, do posypania.
Przygotowanie:
Drożdże rozpuścić w małej ilości ciepłej wody z łyżką mąki i łyżeczką cukru. Kiedy drożdże zaczną się ruszać, doda resztę składników i dobrze ciasto wyrobić, najszybciej i najłatwiej w robocie kuchennym. Wyrabiamy aż ciasto będzie jednolite i zacznie odchodzić od miski. Pozostawiamy do wyrośnięcia.
Sos:
Podgrzewamy na patelni olej, dodajemy przeciśnięty czosnek, zaraz dodajemy sok pomidorowy, vegetę, zioła; mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.
Wykładamy ciasto na blachę posmarowaną olejem, nakłuwamy widelcem i pozostawiamy do wyrośnięcia. Następnie smarujemy ciasto sosem. Nakładamy dodatki i pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 220 0C przez ok 20 minut. Po 15 minutach posypujemy serem żółtym.
___
Ingredients:
Dough:
3 cups flour
25 grams of yeast
1 cup lukewarm water
1 teaspoon salt
1 teaspoon sugar
3 tablespoons olive oil
Sauce:
1 tablespoon oil or olive oil
2 cloves of garlic
1 teaspoon of Vegeta
Herbes de Provence seasoning
1 cup tomato juice or puree
Extras:
At the discretion, but not too much: mushrooms, ham, onions... who likes what and cheese, of course , for sprinkling.
Preparation:
Dissolve yeast in lukewarm water with a spoon of flour and a teaspoon of sugar. When you start to move your yeast , add the remaining ingredients and knead the dough well , the fastest and easiest in a food processor . Knead until dough is uniform and starts to move away from the bowl. We leave it to rise.
Sauce:
Heat the oil in a frying pan , add the squeezed garlic , just add tomato juice, Vegeta , herbs , stir and leave to cool.
Taught cake onto a plate smeared with oil, punctured with a fork and leave to rise. Then smear the cake sauce . We put additives and bake in a preheated oven to 220 0C for about 20 minutes. After 15 minutes, sprinkle with cheese.
___
Zutaten:
Teig:
3 Tassen Mehl
25 g Hefe
1 Tasse lauwarmes Wasser
1 Teelöffel Salz
1 Teelöffel Zucker
3 EL Olivenöl
Sauce:
1 EL Öl oder Olivenöl
2 Knoblauchzehen
1 Teelöffel Vegeta
Herbes de Provence würzen
1 Tasse Tomatensaft oder Püree
Extras:
Im Ermessen , aber nicht zu viel : Champignons, Schinken , Zwiebeln ... wer was und Käse , natürlich, zum Bestreuen mag.
Zubereitung:
Hefe in lauwarmem Wasser mit einem Löffel Mehl und einen Teelöffel Zucker. Wenn Sie beginnen, Ihre Hefe zu bewegen , die restlichen Zutaten und kneten den Teig gut , den schnellsten und einfachsten in einer Küchenmaschine . Kneten , bis der Teig gleichmäßig ist und beginnt , sich von der Schüssel zu bewegen. Wir überlassen es steigen.
Sauce:
Erhitzen Sie das Öl in einer Pfanne erhitzen, den Knoblauch gepresst, fügen Sie einfach Tomatensaft, Vegeta, Kräuter, umrühren und abkühlen lassen.
Unterrichtet Kuchen auf eine Platte mit Öl verschmiert , punktiert mit einer Gabel und aufgehen lassen . Dann schmiert den Kuchen Sauce. Wir stellen Zusatzstoffe und im vorgeheizten Backofen auf 220 0 C für etwa 20 Minuten. Nach 15 Minuten , mit Käse bestreuen.
~Jagoda
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz