niedziela, 4 maja 2014

Pasztet z kurczaka ~Terrine of chicken ~Terrine von Hühner


Składniki:

duży kurczak
1 litr wywaru z warzyw
3 ząbki czosnku
40 dag pieczarek
1 bułka
3 całe jajka
1 duża cebula
5 dag masła
2 łyżki oleju
sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kurczaka ugotować w warzywach. Gdy będzie miękki ostudzić, mięso oddzielić od kości. Pieczarki i cebulę usmażyć na 2 łyżkach oleju. Mięso zmielić 2 razy, dodać pieczarki i bułkę namoczoną w rosole. Dodać rozdrobniony czosnek, jajka, stopione masło, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wyrobić. Naczynie żaroodporne lub foremkę posypać bułką tartą i wypełniać do 2/3 naczynia. Piec w temperaturze 200°C
 30 minut.

Smacznego!
___

Ingredients:

big chicken
1 liter of vegetable stock
3 cloves of garlic
40 grams of mushrooms
1 roll
3 whole eggs
1 large onion
5 grams of butter
2 tablespoons oil
salt and pepper

Method of preparation:

Cook chicken with vegetables. When is soft and cool, separate the meat from the bones. Mushrooms and onions fry in 2 tablespoons oil. Meat grind 2 times, add the mushrooms and bread soaked in broth. Add crushed garlic, eggs, melted butter, season with salt and pepper and knead thoroughly. Casserole or mold sprinkle with bread crumbs and fill 2/3 of the vessel. Bake at 200 ° C
  30 minutes.

Enjoy it!
___


Zutaten:

große Hühner
1 Liter Gemüsebrühe
3 Knoblauchzehen
40 Gramm Pilze
1 Rolle
3 ganze Eier
1 große Zwiebel
5 g Butter
2 EL Öl
Salz und Pfeffer

Herstellungsverfahren:

Huhn mit Gemüse kochen. Wenn weich und kühl ist, trennen Sie das Fleisch von den Knochen. Pilze und Zwiebeln braten, in 2 EL Öl. Fleisch 2 mal schleifen, die Pilze und Brot in Brühe eingeweicht. Crushed Knoblauch, Eier, Butter, mit Salz und Pfeffer würzen und gründlich kneten. Auflauf streuen oder Schimmel mit Brotkrumen und füllen 2/3 des Gefäßes. Backen bei 200 ° C 30 Minuten.

Genießen Sie es!


~Dominika

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz