niedziela, 18 maja 2014

Jogurtowe babeczki ~Yoghurt muffins ~Joghurt-Muffins

Składniki:

3 jajka 

mały jogurt (150g)

15 łyżeczek cukru

5 łyżek mąki kukurydzianej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
aromat waniliowy

Sposób przygotowania:

Składniki wkładamy do miski. Wszystko dokładnie łączymy. Ciasto przekładamy do foremek. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 30 min w temperaturze 180°C.
___

Ingredients:

3 eggs
small yoghurt (150g)
15 teaspoons of sugar
5 tablespoons cornstarch
2 teaspoons baking powder
vanilla flavor

Method of preparation:

The ingredients into a bowl. All thoroughly combine. Cake translate into molds. Put into preheated oven. Bake for about 30 minutes at 180 ° C.
___

Zutaten:

3 Eier
kleinen Joghurt (150g)
15 Teelöffel Zucker
5 Esslöffel Maisstärke
2 Teelöffel Backpulver
Vanille-Geschmack

Herstellungsverfahren:

Die Zutaten in eine Schüssel. Alles gründlich zu kombinieren. Kuchen in Formen zu übersetzen. In die vorgewärmten Ofen. Backen für 30 Minuten bei 180 ° C.


~Dominika

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz