niedziela, 25 maja 2014

Ciasto jogurtowe z rabarbarem ~Yoghurt cake with rhubarb ~Joghurt-Torte mit Rhabarber


Składniki:

400g rabarbaru
2 jajka
250g mąki pszennej
140g cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
140g margaryny
350g jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania:

Margarynę ucieramy z cukrem. Dodajemy po jednym jajku, ciągle ucierając. Stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i jogurt. Delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na blachę. Na wierzchu układamy obrany i pokrojony w kostkę rabarbar. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160°C i pieczemy 50min. 
Gotowe!
___



Ingredients: 

400g rhubarb 
2 eggs 
250g plain flour 
140g sugar 
2 teaspoons baking powder 
140g margarine 
350g natural yoghurt 

Method of preparation: 

Grind margarine with sugar. Add one egg, still triturating. Gradually add flour, baking powder and yogurt. Gently stir. Pour batter into the pan. Laid on top of peeled and diced rhubarb. Put in the oven preheated to 160 ° C and bake for 50min. 

Ready!
___

Zutaten: 

400 g Rhabarber 

2 Eier 
250g Mehl 
140g Zucker 
2 Teelöffel Backpulver 
140g Margarine 
350g Naturjoghurt 

Herstellungsverfahren: 


Grind Margarine mit Zucker. Fügen Sie ein Ei, noch Verreiben. Nach und nach Mehl, Backpulver und Joghurt. Vorsichtig rühren. Teig in die Pfanne geben. Auf der Oberseite der Rhabarber geschält und gewürfelt festgelegt. Legen Sie in den Ofen auf 160 ° C vorgewärmt und backen für 50min. 


Fertig!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz