niedziela, 1 czerwca 2014

Ciasto jabłkowe z pianką ~Foam apple pie ~Foam Apfelkuchen


Składniki:

Biszkopt:
2 jajka
1/4 szklanki cukru
1/4 szklanki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej

Mus jabłkowy:
700ml musu z jabłek
1 opakowanie galaretki owocowej

Pianka:
250ml śmietanki 30%
250ml jogurtu naturalnego
2 łyżki cukru pudru
1,5 łyżki żelatyny

Sposób przygotowania:

Biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Ubijając dodajemy stopniowo cukier i żółtka. Dodajemy mąkę (pszenną i ziemniaczaną) i delikatnie mieszamy. Masę przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170°C przez 20min. Studzimy.

Mus jabłkowy: Galaretkę rozpuszczamy w ok. połowie szklanki wody i łączymy z jabłkami. Mus wylewamy na upieczony wcześniej biszkopt. Odstawiamy do stężenia.

Pianka: Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy jogurt naturalny. Miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki wody, lekko studzimy i dodajemy do pianki. Łączymy i wykładamy na mus. Dekorujemy według uznania. Wstawiamy do lodówki do stężenia.
Smacznego!
___

Ingredients:

Sponge :
2 eggs
1/4 cup sugar
1/4 cup flour
1 tablespoon cornstarch

Apple sauce:
700ml mousse with apples
1 package fruit jelly

Foam:
250ml of 30 % cream
250ml natural yoghurt
2 tbsp icing sugar
1.5 tablespoons gelatin

Method of preparation:

Sponge Cake: Separate the whites from the yolks . Protein Whip stiff . Whisking gradually add the sugar and egg yolks. Add the flour ( wheat and potato ) and stir gently . The mass translate into a cake tin lined with baking paper . Bake in an oven preheated to 170 ° C for 20min . Set aside to cool.

Apple sauce: Melt jelly in about a half cup of water and mix with apples . Mus pour on pre -baked sponge cake . Let stand for concentration.

Foam: The cream Whip with powdered sugar to stiff . Add the yogurt . Blend . Dissolve gelatin in 1/4 cup water , cool it slightly and add to the foam. We combine and teaches at the mousse . Decorate as desired. Put in the fridge to concentration.
Enjoy it !
___

Zutaten:

Schwamm:
2 Eier
1/4 Tasse Zucker
1/4 Tasse Mehl
1 EL Speisestärke

Apple- Sauce:
700ml Mousse mit Äpfeln
1 Packung Fruchtgummi

Schaum:
250 ml Sahne 30%
250 ml Naturjoghurt
2 EL Puderzucker
1,5 Esslöffel Gelatine

Herstellungsverfahren :

Sponge Cake: Trennen Sie die Weißen aus dem Eigelb . Protein Peitsche steif. Wischen nach und nach den Zucker und Eigelb . Das Mehl (Weizen und Kartoffel) und vorsichtig umrühren . Die Masse zu übersetzen in eine Kuchenform mit Backpapier ausgekleidet. Backen in einem Ofen auf 170 ° C für 20 Minuten vorgeheizt. Beiseite stellen und abkühlen lassen.

Apfelmus: Schmelzen Gelee in etwa eine halbe Tasse Wasser und mit Äpfeln mischen. Mus auf vorgebackenen Biskuit gießen. Lassen Sie stehen für die Konzentration .

Schaum: Die Creme Peitsche mit Puderzucker steif. Fügen Sie den Joghurt. Mischen. Auflösen Gelatine in 1/4 Tasse Wasser, kühlen sie leicht und fügen Sie den Schaum. Wir verbinden und lehrt an der Mousse. Dekorieren Sie wie gewünscht . Setzen Sie in den Kühlschrank, um Konzentration .
Genießen Sie es !



~Dominika

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz