Składniki:
250 g serka mascarpone
100 g gorzkiej czekolady dobrej jakości
100 g mlecznej czekolady
3 łyżki masła
Sposób przygotowania:
Rozpuścić czekoladę i masło. Ostudzić. Dodać serek mascarpone i zmiksować. Odstawić do lodówki na minimum 3 godziny. Wyjąć masę, formować kuleczki. Obtaczać je w kakao, odkładać na talerz. Przechowywać w chłodnym miejscu.
___
Ingredients:
250 g mascarpone cheese
100 g dark chocolate good quality
100 g of milk chocolate
3 tablespoons butter
Method of preparation:
Melt the chocolate and butter. Allow to cool. Add mascarpone cheese and mix. Set aside in the refrigerator for at least 3 hours. Remove the weight, form balls. Coat them in cocoa, put on a plate. Store in a cool place.
___
Zutaten:
250 g Mascarpone
100 g dunkle Schokolade von guter Qualität
100 g Vollmilch-Schokolade
3 EL Butter
Herstellungsverfahren:
Schmelzen Sie die Schokolade und Butter. Abkühlen lassen. Mascarpone hinzufügen und mischen. Beiseite im Kühlschrank mindestens 3 Stunden. Entfernen Sie die Gewicht, Form Bälle. Coat sie in Kakao, setzen auf einen Teller. Lagerung in einem kühlen Ort.
~Dominika
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz