piątek, 28 marca 2014

Ciasto pomarańczowe ~Orange Cake ~Orange Kuchen

Składniki:

3/4 szklanki cukru,
2 szklanki mąki,
2 łyżki jogurtu naturalnego,
3 jajka,
1/2 szklanki oliwy z oliwek,
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
skórka starta z 2 pomarańczy,
1/2 szklanki soku z pomarańczy,
szczypta soli.

Sposób przygotowania:

Do miski przełóż skórkę z pomarańczy wsyp cukier i wymieszaj. Następnie dolej sok z pomarańczy i ponownie wymieszaj. Dodaj jogurt, olej i jajka i dokładnie wymieszaj. No koniec wsyp mąkę, proszek do pieczenia oraz sól i wymieszaj do połączenia składników. Ciasto przelej do wyłożonej papierem keksówki i wstaw na 65 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Przed podaniem możesz posypać cukrem pudrem.

Smacznego!
___

Ingredients:

3/4 cup sugar
2 cups of flour,
2 tablespoons plain yogurt,
3 eggs,
1/2 cup olive oil,
2 level teaspoons of baking powder,
grated zest of 2 oranges
1/2 cup orange juice,
a pinch of salt.

Method of preparation:

In a bowl pass the orange zest and pour the sugar mix. Then add some orange juice and mix again. Add yogurt, oil and eggs and mix thoroughly. No end pour the flour, baking powder and salt and mix until combined. Pour batter into paper lined keksówki and put on 65 minutes in the oven preheated to 180 degrees. Before serving you can sprinkle with powdered sugar.
Enjoy it!
___

Zutaten:

3/4 Tasse Zucker
2 Tassen Mehl,
2 EL Naturjoghurt,
3 Eier,
1/2 Tasse Olivenöl,
2 gestrichene Teelöffel Backpulver,
abgeriebene Schale von 2 Orangen
1/2 Tasse Orangensaft,
eine Prise Salz.

Herstellungsverfahren:

In einer Schüssel passieren die Orangenschale und gießen Sie die Zucker-Mix. Dann fügen Sie etwas Orangensaft und wieder mischen. In Joghurt, Öl und Eier und gründlich mischen. Kein Ende gießen Sie das Mehl, Backpulver und Salz mischen, bis kombiniert. Teig in Papier ausgekleidet keksówki und legte 65 Minuten in den Ofen auf 180 Grad vorgeheizt. Vor dem Servieren mit Puderzucker bestreuen.

Genießen Sie es!


~Jagoda

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz