czwartek, 12 września 2013

Murzynek ~Brownie cake ~Brownie Kuchen


źródło: drobiazgidomowe.blogspot.com

Składniki:

1 paczka margaryny 
pół szklanki mleka
2 szklanki cukru
4 jajka 
2 szklanki mąki tortowej
1 łyżka proszku do pieczenia
4 łyżki kakao
tabliczka mlecznej czekolady

Sposób przygotowania:

Margarynę, mleko, cukier i kakao rozpuścić w rondelku. Powstałą masę odstawić do ostygnięcia. 
Białka oddzielić od żółtek. Mąkę, proszek do pieczenia i żółtka dodać do ostudzonej masy kakaowej i miksować, następnie ubić białka na sztywno i również dodać porcjami do masy-mieszając.
Powstałą masę wlać do keksówki i wstawić do piekarnika. Piec w temperaturze 180° przez 45 minut.

__


Ingredients:

1 packet of margarine
half a cup of milk
2 cups sugar
4 eggs
2 cups cake flour
1 tablespoon baking powder
4 tablespoons cocoa
milk chocolate tablet

Method of preparation:

Margarine, milk, sugar and cocoa dissolve in pan. Resultant mass set aside to cool.
Eggs separated from the yolks. Sift flour, baking powder and add to the cooled egg yolk cocoa and mix, then beat to stiff protein and also added in portions to a mass-mixing.
The resultant mass is poured into form and insert into oven. Bake at 180 ° C for 45 minutes.

__


Zutaten:

1 Päckchen Margarine
eine halbe Tasse Milch
2 Tassen Zucker
4 Eier
2 Tassen Mehl Kuchen
1 Esslöffel Backpulver
4 Esslöffel Kakao
Milchschokolade Tablette

Zubereitung:

Margarine, Milch, Zucker und Kakao in Kochtopf. Resultierenden Masse zum Abkühlen beiseite stellen aufzulösen. 
Eier vom Eigelb getrennt. Sieben Sie Mehl, Backpulver und ergänzen die gekühlten Eigelb und Kakao mischen, dann Eiweiß steif schlagen und auch in Teilen zu einer Masse-Mischen zugegeben. 
Die resultierende Masse wird in Form und insert into Backofen. Backen bei 180 ° C für 45 Minuten gegossen.

~Jagoda

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz