środa, 11 września 2013

Ciasto ze śliwkami ~Cake with plums ~Kuchen mit Pflaumen


Składniki: 

- 3 szklanki mąki
- 1 paczka margaryny
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 1,5 szklanki cukru
- 4 jajka
- 1kg śliwek

Sposób przygotowania:

Z przygotowanych składników (oprócz białek) wyrobić na stolnicy ciasto. Ciasto podzielić na 2 części. Jedną część ciasta wyłożyć na blachę, ułożyć wydrylowane śliwki na cieście skórką do dołu. Pozostawione białka ubić z odrobiną cukru i wyłożyć na śliwki. Drugą częścią ciasta przykryć ubitą pianę z białek. Piec w temperaturze 180°C ok. 1 godziny. Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem. 

Smacznego! :)

__

Ingredients:

- 3 cups flour
- 1 packet of margarine
- 2 level teaspoons of baking powder
- 1.5 cups of sugar
- 4 eggs
- 1kg plums

Method of preparation:

In the prepared ingredients (except proteins) to form the dough pastry board. Divide the dough into 2 parts. One part of the dough to spend on the plate, place the dough stoned plums skin-side down. Left proteins whip with a little sugar and place on a plum. The second part of the cake covered with whipped egg whites. Bake at 180 ° C for about one hour. After baking, sprinkle with powdered sugar. 

Enjoy! :)

__


Zutaten:

- 3 Tassen Mehl
- 1 Päckchen Margarine
- 2 gestrichene Teelöffel Backpulver
- 1,5 Tassen Zucker
- 4 Eier - 1kg Pflaumen

Zubereitung:

In die vorbereiteten Zutaten (außer Proteine) bilden den Teig Nudelbrett. Teilen Sie den Teig in 2 Teile. Ein Teil des Teiges auf der Platte zu verbringen, den Teig gesteinigt Pflaumen Hautseite nach unten. Left Proteine ​​Peitsche mit ein wenig Zucker und auf eine Pflaume. Der zweite Teil des Kuchens mit Eischnee bedeckt. Backen bei 180 ° C für etwa eine Stunde. Nach dem Backen mit Puderzucker bestreuen. 

Genießen Sie! :)

~Dominika

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz