niedziela, 13 kwietnia 2014

Sernik z kokosowym spodem ~Cheesecake with coconut underside ~Käsekuchen mit Kokos-Unterseite


Składniki:

Ser:
1,2 kg sera waniliowego
1,5 szklanki cukru
1 paczka cukru waniliowego
1 kubek śmietany 12%
8 jajek
2 paczki budyniu śmietankowego lub waniliowego
aromat pomarańczowy

Ciasto:
20 dag mąki
7 dag cukru 
5 dag wiórek kokosowych
1 łyżeczka proszku do pieczenia
10 dag margaryny
2 żółtka
1 łyżka gęstej śmietany

Sposób przygotowania:

Ser: Żółtka utrzeć z cukrem, dodać zmielony ser- wymieszać. Następnie dodać kubek śmietany, budynie (przygotowanie według przepisu na opakowaniu) i kilka kropel aromatu pomarańczowego. Ubić na sztywno pianę z białek. Dodać do sera. 
Ciasto: Składniki wyłożyć na stolnicę, wyrobić ciasto. Wyłożyć nim blachę. 
Ser wylać na kokosowy spód. Piec 1 godzinę w 190°C.
___

Ingredients: 

Cheese: 
1.2 kg of vanilla cheese 
1.5 cups of sugar 
1 package of vanilla sugar 
1 cup cream 12% 
8 eggs 
2 packages of pudding cream or vanilla 
orange flavor

Dough:
20 grams of flour 
7 grams of sugar 
5 grams of grated coconut 
1 teaspoon baking powder 
10 grams of margarine 
2 egg yolks 
1 tablespoon of heavy cream 

Method of preparation: 

Cheese: Whip egg yolks with sugar, add ground cheese-mix. Then add a cup of cream, puddings (prepare according to directions on package) and a few drops of orange flavoring. Beat the stiff egg whites. Add to the cheese. 
Dough: Ingredients put on the cutting board, knead the dough. Put the pan. 
Pour cheese on the bottom of the coconut. Bake for 1 hour at 190 ° C.
___

Zutaten:

Käse:

1,2 kg Vanille Käse 
1,5 Tassen Zucker 
1 Packung Vanillezucker 
1 Becher Sahne 12% 
8 Eier 
2 Pakete von Pudding oder Vanille 
Orangengeschmack

Teig: 
20 g Mehl 
7 Gramm Zucker 
5 Gramm Kokosraspeln 
1 Teelöffel Backpulver 
10 g Margarine 
2 Eigelb 
1 EL Sahne 

Herstellungsverfahren: 


Käse: Peitsche Eigelb mit Zucker, fügen Boden Käse-Mix. Dann fügen Sie eine Tasse Sahne, Pudding (Vorbereitung gemäß den Anweisungen auf der Verpackung) und ein paar Tropfen Orangenaroma. Schlagen Sie das Eiweiß steif. In den der Käse. 

Teig: Zutaten auf dem Schneidebrett legen, den Teig kneten. Setzen Sie die Pfanne.

Gießen Käse auf der Unterseite der Kokosnuss. Backen für 1 Stunde bei 190 ° C.


~Dominika

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz