środa, 16 kwietnia 2014

Babka Wielkanocna ~Shortcake Easter ~Osterkuchen

Składniki:

4 jajka,
1 szklanka cukru,
1/2 szklanki mąki tortowej,
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
2 łyżki majonezu (winiary),
1 olejek śmietankowy lub waniliowy.

Sposób przyrządzenia:

Białka wybijamy do dużej miski, a żółtka osobno do pojemniczka. Ubijamy białka na sztywna pianę. Powoli dodajemy cukier i dalej ubijamy, dodajemy po 1 żółtku i ubijamy, powoli dodajemy majonez, mąkę, olejek i proszek do pieczenia- cały czas ubijając. Foremkę smarujemy cienko tłuszczem, posypujemy bułką tartą. Wylewamy ciasto do foremki. Piec około 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu ozdobić lukrem i kandyzowaną skórką z pomarańczy.

Smacznego!
___

Ingredients

4 eggs,
1 cup sugar
1/2 cup cake flour,
1/2 cup potato flour,
2 teaspoons baking powder
2 tablespoons mayonnaise (Winiary)
1 oil cream or vanilla.

Method:

Proteins, strike a large bowl and the yolks separately to the container. Whip protein rigid foam. Slowly add sugar and continue Whip, add the egg yolk and 1 Whip, slowly add the mayonnaise, flour, oil and baking powder-whisking constantly. Mold thin smear fat, sprinkle with breadcrumbs. Pour the batter into the molds. Bake for about 50-60 minutes at 180 degrees. After baking, decorate with icing and candied orange peel. 

Enjoy it!
___

Zutaten:

4 Eier,
1 Tasse Zucker
1/2 Tasse Mehl Kuchen,
1/2 Tasse Kartoffelmehl,
2 Teelöffel Backpulver
2 Esslöffel Mayonnaise (Winiary)
1 Öl-Creme oder Vanille.

Methode:

Die Proteine, schlagen eine große Schüssel geben und das Eigelb getrennt in den Behälter. Peitsche Protein-Hartschaum. Langsam Zucker hinzufügen und weiter Peitsche, fügen Sie das Eigelb und 1 Peitsche, langsam das Mayonnaise, Mehl, Öl und Backpulver-ständig wischen. Mold dünne Schicht Fett, mit Semmelbröseln bestreuen. Den Teig in die Formen. Backen Sie für ungefähr 50 bis 60 Minuten bei 180 Grad. Nach dem Backen mit Zuckerguss verzieren und kandierten Orangenschalen. 

Gnießen Sie es!


~Jagoda

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz