niedziela, 19 stycznia 2014

Galaretka pomarańczowa ~Orange jelly ~Orangengelee

Składniki:
2 pomarańcze
4 łyżki cukru
3 łyżeczki żelatyny
1 łyżka cukru pudru

Sposób przygotowania:
Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody i odstawić, aby napęczniała. Pomarańcze umyć i osuszyć. Z owoców zetrzeć skórkę, zalać ją 2 i 1/2 szklanki wrzącej wody, wsypać cukier puder i zagotować. Do syropu dodać wyciśnięty z pomarańczy sok i rozpuszczona w kąpieli wodnej żelatynę, wymieszać. Wystudzoną galaretkę przelać do pucharków i wstawić do lodówki, aby stężała.

Smacznego!
___

Ingredients:
2 oranges
4 tablespoons of sugar
3 teaspoons gelatine
1 tbsp icing sugar

Method of preparation:
Soak gelatin in 3 tablespoons cold water and set aside to expan. Oranges wash and dry. With fruit grate zest, pour the 2 and 1/2 cup boiling water, add powdered sugar and syrup add zagotować.Do squeezed orange juice and dissolved in a water bath gelatin mix. The cooled jelly pour into cups and refrigerate to hardened.

Enjoy it!
___

Zutaten:
2 Orangen
4 Esslöffel Zucker
3 Teelöffel Gelatine
1 EL Puderzucker

Herstellungsverfahren:
Genießen Gelatine in 3 EL kaltem Wasser und beiseite zu Expan. Orangen waschen und trocken. Mit Obst Rostschale , gießen Sie die 2 und 1/2 Tasse kochendem Wasser, Puderzucker und Sirup hinzufügen zagotować.Do gepressten Orangensaft und in einem Wasserbad Gelatine Mischung gelöst. Die abgekühlte Gelee gießen in Tassen und kühlen gehärtet.

Genießen Sie es!

źródło: polki.pl

~Jagoda

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz