niedziela, 12 stycznia 2014

Sernik z rosą ~Cheesecake with dew ~Käsekuchen mit Tau


Składniki:

Ciasto:
30 dag mąki
10 dag cukru
15 dag margaryny 
2 żółtka 
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Masa serowa:
1 kg mielonego sera półtłustego 
2 szklanki mleka
1 szklanka cukru
pół szklanki oleju
4 żółtka
2 jajka
1 opakowanie budyniu śmietankowego
1 łyżka startej skórki pomarańczowej lub aromatu

Piana:
6 białek
1 szklanka cukru

Sposób przygotowania:

Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia przesiać do miski. Dodać miękką margarynę, żółtka, jajko i cukier. Zagnieść ciasto. Prostokątną formę posmarować margaryną i wylepić ciastem. Jajka i żółtka z cukrem ubić na puszystą masę. Dodać zmielony ser a następnie budyń, mleko, olej. Składniki dokładnie wymieszać (można zmiksować) i wylać masę serową na ciasto. Piec około 60 minut w temperaturze 190 °C. Białka ubić ze szklanką cukru na sztywną pianę i rozłożyć na gorącym, upieczonym cieście. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 150°C i zapiekać ok. 15- 20 minut, aż białko zbrązowieje. 

Smacznego!
___

Ingredients:

Dough:
30 grams of flour
10 grams of sugar
15 grams of margarine
2 egg yolks
1 egg
1 teaspoon baking powder

The curd :
1 kg minced cheese semi
2 cups milk
1 cup sugar
half a cup of oil
4 egg yolks
2 eggs
1 package cream pudding
1 tablespoon grated orange zest or flavor

foam :
6 proteins
1 cup sugar

Method of preparation:

Flour, baking powder and sift into a bowl. Add soft margarine , egg yolks , egg and sugar. Knead the dough . Rectangular form spread with margarine and put the cake . Eggs and beat the yolks with the sugar until fluffy . Add the cheese and then ground pudding , milk , oil. The ingredients mix thoroughly (you can mix ) and pour the curd on the cake . Bake for about 60 minutes at 190 ° C. Beat the whites with a glass of sugar to stiff peaks and spread over hot , baked crust. Put in the oven preheated to 150 ° C and bake for about 15 - 20 minutes, until browned protein .

Enjoy it !
___

Zutaten:

Teig:
30 g Mehl
10 Gramm Zucker
15 g Margarine
2 Eigelb
1 Ei
1 Teelöffel Backpulver

Der Käsebruch :
1 kg Hackfleisch Käse halb
2 Tassen Milch
1 Tasse Zucker
eine halbe Tasse Öl
4 Eigelb
2 Eier
1 Packung Sahnepudding
1 EL geriebene Orangenschale oder Aroma

Schaum:
6 Proteine
1 Tasse Zucker

Herstellungsverfahren :

Mehl , Backpulver und sichten in eine Schüssel. In weiche Margarine , Eigelb , Ei und Zucker. Kneten Sie den Teig . Rechteckige Form mit Margarine verteilt und setzen Sie den Kuchen. Eier und schlagen Sie das Eigelb mit dem Zucker schaumig rühren. Fügen Sie den Käse und dann gemahlen Pudding, Milch, Öl . Die Zutaten gut mischen ( Sie mischen kann ) und gießen Sie den Quark auf dem Kuchen. Backen für 60 Minuten bei 190 ° C. Schlagt die Weißen mit einem Glas Zucker zu steifem Schnee und breitete über heiße , gebackene Kruste. Legen Sie in den Ofen auf 150 ° C vorgewärmt und backen für etwa 15 - 20 Minuten , bis sie braun -Protein.

Genießen Sie es!



~Dominika

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz