Składniki:
Pudding:
3 i pół szklanki mleka
3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki kaszy manny
1 opakowanie cukru waniliowego
3/4 kostki masła
Sos:
25 dag jagód
25 dag czerwonych porzeczek
1/2 szklanki soku wiśniowego
2 łyżki likieru owocowego
2 łyżki cukru pudru
lub sos kokosowy (2):
pół szklanki śmietany 18%
1 tabliczka białej czekolady
3 łyżki likieru kokosowego
Sposób przygotowania:
Pudding:
Mleko, masło, cukier i cukier waniliowy umieścić w rondelku i doprowadzić do wrzenia. Wsypywać po trochu kaszę mannę, cały czas mieszając. Gotować, aż masa zgęstnieje. Gorącą masę przełożyć do opłukanej zimna wodą formy i ostudzić.
Sos:
Jagody i porzeczki umyć, osączyć, oczyścić z szypułek i zmiksować. Masę owocową przetrzeć przez sito, dodać cukier puder, sok wiśniowy oraz likier. Całość zmiksować. Schłodzony deser wyłożyć na talerz i polać sosem.
Sos (2):
Biała czekoladę połamać na małe kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Połączyć z likierem i śmietaną i mieszać aż powstanie gładki sos. Gotowe!
Smacznego!
___
Ingredients:
Pudding:
3 and a half cups of milk
3/4 cup sugar
3/4 cup semolina
1 package of vanilla sugar
3/4 cup butter
Sauce:
25 grams of blueberries
25 grams of red currants
1/2 cup cherry juice
2 tablespoons fruit liqueur
2 tbsp icing sugar
Or coconut sauce (2):
half a cup of cream 18%
1 tablet of white chocolate
3 tablespoons coconut liqueur
Method of preparation:
Pudding :
Milk, butter , sugar and vanilla sugar in a saucepan and put the result in wrzenia.Wsypywać semolina little by little , all the time mieszając.Gotować until the mixture thickens. The hot mass translate into cold water rinsed mold and cool.
Sauce:
Blueberries and currants wash, drain , clean the stalks and blend. The weight of fruit rub through a sieve , add the powdered sugar , cherry juice and liqueur . The whole mix . Chilled dessert put on a plate and pour the sauce.
Dressing ( 2):
White chocolate broken into small pieces and dissolved in a water bath. Connect with liqueur and cream and mix until a smooth sauce. Ready!
Enjoy it!
___
Zutaten:
Pudding :
3 und eine halbe Tassen Milch
3/4 Tasse Zucker
3/4 Tasse Grieß
1 Packung Vanillezucker
3/4 Tasse Butter
Sauce:
25 Gramm Blaubeeren
25 Gramm rote Johannisbeeren
1/2 Tasse Kirschsaft
2 EL Fruchtlikör
2 EL Puderzucker
oder Kokossauce ( 2):
eine halbe Tasse Sahne 18%
1 Tablette von weißer Schokolade
3 EL Kokoslikör
Herstellungsverfahren :
Pudding :
Milch, Butter, Zucker und Vanillezucker in einen Topf geben und das Ergebnis in wrzenia.Wsypywać Grieß nach und nach, die ganze Zeit mieszając.Gotować , bis die Mischung dick wird. Die heiße Masse übersetzen in kaltem Wasser gespült Schimmel und cool.
Sauce:
Blaubeeren und Johannisbeeren waschen , abtropfen lassen , reinigen Sie die Stiele und mischen. Das Gewicht der Früchte durch ein Sieb reiben , fügen Sie den Puderzucker, Kirschsaft und Likör. Der ganze Mix. Chilled Dessert setzen auf einen Teller und gießen Sie die Sauce.
Dressing (2):
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz