niedziela, 9 lutego 2014

Pączki angielskie ~English Doughnuts ~Englisch Donuts


Składniki:

500g mąki
2 opakowania serka waniliowego homogenizowanego
2 jajka
pół szklanki cukru
pół paczki margaryny
tłuszcz do pieczenia

 Sposób przygotowania:

Połączyć składniki. Wyrobić ciasto. Rozwałkować na grubość ok. 5mm. Szklanką wykrawać kółka. Wewnątrz kółek wycinać ponownie otwory, kieliszkiem. Gotowe "obręcze" wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy aż się zarumienią. 
___

Ingredients:

500g flour
2 packages of processed cheese homogenized
2 eggs
half a cup of sugar
half a pack of margarine
cooking oil

Method of preparation:

Combine the ingredients. Knead the dough. Roll out to a thickness of about 5mm. A glass cut out circles. Inside the circles cut re-openings, glass. Done "hoops" throw it in hot fat. Fry until golden.
___

Zutaten:

500g Mehl
2 Pakete von Schmelzkäse homogenisiert
2 Eier
eine halbe Tasse Zucker
ein halbes Päckchen Margarine
Speiseöl

Herstellungsverfahren:

Kombinieren Sie die Zutaten. Kneten Sie den Teig. Rollen Sie zu einer Dicke von etwa 5 mm. Ein Glas schneiden Kreisen. Innerhalb der Kreise schneiden erneute Öffnungen, Glas. Fertig "Reifen" werfen es in heißem Fett. Fry bis golden.


~Dominika

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz