Składniki:
2 dojrzałe mango
1 szklanka schłodzonej śmietanki
1 łyżka cukru waniliowego
2 łyżeczki żelatyny
sok z 1 limonki
Sposób przygotowania:
Żelatynę wymieszać z 3 łyżkami zimnej wody i odstawić, aby napęczniała. Mango obrać, usunąć pestkę, a miąższ pokroić na kawałki, zmiksować na gładką masę. Następnie żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać do mango. Śmietankę ubić, wsypując cukier waniliowy, a potem delikatnie dodać do masy z mango. Dodać sok z limonki i ponownie wymieszać. Musem napełnić pucharki, schłodzić i udekorować listkami mięty.
Smacznego!
___
___
Ingredients:
2 ripe mangoes
1 cup chilled cream
1 tablespoon vanilla sugar
2 tsp gelatine
juice of 1 lime
Method of preparation:
Gelatin mix with 3 tablespoons of cold water and set aside to napęczniała.Mango peel, remove the stone, and flesh cut into pieces, mix to a smooth masę.Następnie gelatin dissolved in a water bath and add to the mango. Beat the cream, pour in the vanilla sugar, then gently add to the weight of mango. Add lime juice and mix again. Fill mousse cups, cool and decorate with a sprig of mint.
Enjoy it!
___
Zutaten:
2 reife Mangos
1 Tasse Sahne gekühlt
1 EL Vanillezucker
2 TL Gelatine
Saft von 1 Limette
Herstellungsverfahren:
Gelatine-Mix mit 3 EL kaltem Wasser und beiseite napęczniała.Mango Schale gesetzt, den Stein entfernen und Fruchtfleisch in Stücke schneiden, zu mischen, um einen reibungslosen masę.Następnie Gelatine im Wasserbad aufgelöst und zu der Mango. Schlagen Sie die Sahne, gießen in der Vanillezucker, dann vorsichtig auf das Gewicht der Mango hinzufügen. Limettensaft und wieder mischen. Füllen Mousse Tassen, cool und dekorieren mit einem Zweig Minze.
Genießen Sie es!
źródło: zmiksowani.pl |
~Jagoda
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz