niedziela, 3 listopada 2013

Ciasto Krysi ~Christie cake ~Christie Kuchen


Składniki:

BISZKOPT:
5 jajek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
6 łyżek mąki
3 łyżki cukru
MASA JABŁKOWA:
1,5kg jabłek
1 galaretka owocowa
1 łyżka żelatyny
cukier
KREM:
1/2l mleka
1 budyń śmietankowy
1 kostka masła
1 szklanka cukru
POLEWA:
1/2 kostki margaryny
4 łyżki cukru
1 łyżka wody
2 łyżki kakao

Sposób przygotowania:

Ciasto: Białka i cukier ubij na sztywną pianę, dodaj żółtka i- delikatnie mieszając- dosypuj mąkę wymieszaną z proszkiem. Na wysmarowaną masłem i wysypaną tartą bułką blachę wylej ciasto, wstaw do piekarnika i piecz ok. 10 min w temp. 200 °C
Masa jabłkowa: Jabłka obierz, pokrój i podsmaż, wsyp cukier do smaku i galaretkę z żelatyną. Chwilę gotuj. Wyłóż na przestudzone ciasto.
Krem: Ugotuj budyń. Masło utrzyj z cukrem na gładką masę, po czym, dalej ucierając, dodawaj po łyżce zimnego budyniu. Gotowy krem wyłóż na warstwę jabłek.
Polewa: Podane składniki podgrzej (nie gotuj) i- ciągle mieszając- ostudź. Wylej zimną polewę na ciasto.
Smacznego! :)

 __


Ingredients:

SPONGE :
5 eggs
1 teaspoon baking powder
6 tablespoons flour
3 tablespoons sugar
Apple weight :
1.5 kg of apples
1 fruit jelly
1 tablespoon of gelatin
sugar
CREAM :
1/2l milk
1 creamy pudding
1 cube of butter
1 cup sugar
GLAZE :
1/2 cube of margarine
4 tablespoons of sugar
1 tablespoon water
2 tablespoons of cocoa

Method of preparation :

Dough: Protein and sugar , beat stiff , add the egg yolks and stir - gently - dosypujemy flour, powder. The smeared with butter and bread crumbs Shaun pour cake pan , put in the oven and bake for about 10 minutes at 200 °C.
Weight Apple: Apple peel , slice and fry , pour sugar to taste and Jell-O gelatin . Moments cook . Explain to the cooled down cake.
Cream: Cook pudding . Mash the butter with the sugar until smooth , then , further grating , add a spoonful of cold custard . Ready to lay off a layer of custard apples.
Glaze: These components , heat (do not boil ), and - still - cool the mixing . Pour cold icing on the cake .
Enjoy! :)

__


Zutaten:

SCHWAMM:
5 Eier
1 Teelöffel Backpulver
6 Esslöffel Mehl
3 Esslöffel Zucker
Apple- weight:
1,5 kg Äpfel
1 Grütze
1 Esslöffel Gelatine
Zucker
CREAM:
1/2l Milch
1 Vanillecreme
1 Würfel Butter
1 Tasse Zucker
GLASUR:
1/2 Würfel Margarine
4 Esslöffel Zucker
1 Esslöffel Wasser
2 Esslöffel Kakao

Zubereitung:

Teig : Eiweiß und Zucker steif schlagen , fügen Sie das Eigelb und rühren - sanft - dosypujemy Mehl , Pulver. Die beschmiert mit Butter und Semmelbrösel Shaun Kuchenform gießen , in den Ofen und backen Sie für ungefähr 10 Minuten bei 200 ° C gegeben
Gewichtung Apple : Apfel schälen, in Scheiben schneiden und braten , gießen Zucker abschmecken und Jell -O Gelatine. Moments kochen. Den Teig auf abgekühlt .
Cream: Koch Pudding. Mash die Butter mit dem Zucker glatt rühren , dann weiter Gitter , einen Löffel Pudding kalt . Bereit zu entlassen eine Schicht Vanillepudding Äpfel.
Glasur: Diese Komponenten , Hitze ( nicht kochen ) und - noch - Kühlung der Vermischung. Gießen Sie kaltes Sahnehäubchen auf dem Kuchen .
Genießen Sie ! :)


~Dominika

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz