Składniki:
Ciasto:
1,5 szklanki mąki
3 łyżki kakao
1 paczka margaryny
1,5 szklanki cukru
3 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
4 jajka
Masa serowa:
1 szklanka cukru
70dag sera białego mielonego
4 jajka
0,5 paczki masła
wiórki kokosowe
Sposób przygotowania:
Ciasto: Margarynę, cukier, kakao, cukier waniliowy włożyć do garnka, podlać 5 łyżeczkami wody, gotować 5 min. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Odlać 0,5 szklanki masy. Do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia i pianę z białek. Wlać ciasto do formy.
Masa serowa: Ser zmielony połączyć z pozostałymi składnikami. Utrzeć na jednolitą masę, wyłożyć na ciasto. Piec 60min w temperatrze 200°C. Po upieczeniu polać pozostałą masą kakaową i posypać kokosem.
Udanych wypieków! :)
__
Ingredients:
Dough:
1.5 cups of flour
3 tablespoons cocoa
1 packet of margarine
1.5 cups of sugar
3 teaspoons baking powder
vanilla sugar
4 eggs
The curd:
1 cup sugar
70dag minced curd
4 eggs
0.5 packs of butter
desiccated coconut
Method of preparation:
Dough: margarine, sugar, cocoa, vanilla sugar into a saucepan, pour five teaspoons of water, boil for 5 minutes. After cooling, add 4 egg yolks and mix to a uniform mass. Withdraw 0.5 cups ground. The rest of the add flour, baking powder and egg whites. Pour batter into the mold.
The cheese mass: Ser ground combine with other ingredients. Whip into a homogeneous mass, put on the cake. Bake 60 minutes at 200 ° C. temperatrze After baking, pour the remaining mass of cocoa and sprinkle with coconut.
Happy baking! :)
__
Zutaten:
Teig:
1,5 Tassen Mehl
3 Esslöffel Kakao
1 Päckchen Margarine
1,5 Tassen Zucker
3 Teelöffel Backpulver
Vanillezucker
4 Eier
Der Quark:
1 Tasse Zucker
70dag Hackfleisch Quark
4 Eier
0,5 Packungen Butter
Kokosraspeln
Zubereitung:
Teig: Margarine, Zucker, Kakao, Vanillezucker in einen Topf gießen fünf Teelöffel Wasser, 5 Minuten lang kochen. Nach dem Abkühlen wird 4 Eigelb mischen und zu einer gleichmäßigen Masse. Ziehen 0,5 Tassen Boden. Der Rest des Add Mehl, Backpulver und Eiweiß. Den Teig in die Form.
Die Käsemasse: Ser Boden mit anderen Zutaten kombinieren. Peitsche zu einer homogenen Masse, auf dem Kuchen setzen. Backen 60 Minuten bei 200 ° C temperatrze Nach dem Backen, gießen Sie die verbleibende Masse von Kakao bestreuen und mit Kokosnuss.
Glückliche backen! :)
~Dominika
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz