niedziela, 27 października 2013

Ciamajda ~Ninny ~Schlapphut


Składniki:

Ciasto:
5 jajek
1 szklanka mąki
1 szklanka cukru
1/4 szklanki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1  łyżka kakao
1/2 szklanki maku
1/2 szklanki wiórków kokosowych
Masa:
1/2 l mleka
2 budynie śmietankowe lub waniliowe
1 masło
1/2 szklanki cukru pudru

Sposób przygotowania:

Ciasto: Białka ubij na sztywno z cukrem. Mieszając, dodawaj po jednym żółtku, łyżce mąki z proszkiem i oleju. Wymieszaj. Ciasto podziel na 3 części. Do pierwszej dodaj kakao, do drugiej mak, a do ostatniej wiórki kokosowe. Każdą z nich oddzielnie wymieszaj. Wylewaj ciasto na blachę w kolejności: masa z kakao, masa z makiem, masa z wiórkami. Upiecz w temperaturze 180°C i ostudź. 
Masa: Przygotuj budyń z mlekiem wg przepisu na opakowaniu. Gdy wystygnie, zmiksuj go z masłem i cukrem pudrem. Przetnij ciasto na pół, nasącz dowolnym alkoholem, posmaruj połową masy, przykryj drugim krążkiem i znów nasącz. Wierzch posmaruj resztą masy. Udekoruj czekoladą lub owocami. 
Smacznego! :)
__

Ingredients:

Dough:
5 eggs
1 cup flour
1 cup sugar
1/4 cup oil
1 teaspoon baking powder
1 tablespoon cocoa
1/2 cup poppy
1/2 cup desiccated coconut
Weight:
1/2 liters of milk
2 puddings , cream or vanilla
1 butter
1/2 cup granulated sugar

Method of preparation :

Dough: Proteins whisk to stiff with sugar. While stirring , add one egg , a spoonful of flour with powder and oil. Mix . Pastry split into 3 parts . The first add the cocoa , the second seed, and the last shreds of coconut . Each of them separately mix . Pour the batter into the pan in the order of cocoa mass , the mass of the poppy , the mass of chips . Bake at 180 ° C and cool .
Weight: Prepare pudding with milk according to directions on package . When cool , blend it with butter and powdered sugar. Cut the dough in half , soak any alcohol , apply half the weight , cover with a second disc and soak again . The top smear the rest mass. Decorate with chocolate or fruit.
Enjoy! :)
__

Zutaten:

Teig:
5 Eier
1 Tasse Mehl
1 Tasse Zucker
1/4 Tasse Öl
1 Teelöffel Backpulver
1 Esslöffel Kakao
1/2 Tasse Mohn
1/2 Tasse Kokosraspeln
Gewicht:
1/2 Liter Milch
2 Pudding, Creme oder Vanille
1 Butter
1/2 Tasse Zucker

Zubereitung:

Teig: Eiweiß Schneebesen steif mit Zucker. Unter Rühren hinzufügen, ein Ei , ein Esslöffel Mehl mit Pulver und Öl. Mischen. Nudeln in 3 Teile aufgeteilt. Die erste fügen den Kakao , die zweite Saatgut und die letzten Fetzen der Kokosnuss. Jeder von ihnen getrennt mischen . Den Teig in der Pfanne in der Größenordnung von Kakaomasse, die Masse der Mohn, der Masse des Chips. Backen bei 180 ° C und cool.
Gewicht: Bereiten Pudding mit Milch gemäß den Anweisungen auf der Packung. Wenn cool, mischen Sie sie mit Butter und Puderzucker. Schneiden Sie den Teig in zwei Hälften , tränken keinen Alkohol , gelten die Hälfte des Gewichts , decken mit einer zweiten Disc und genießen Sie es erneut. Die obere Abstrich die Ruhemasse . Dekorieren mit Schokolade oder Frucht.
Genießen Sie ! :)



~Dominika

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz