czwartek, 5 lutego 2015

Brigadeiro - Brazylijski deser ~Brazilian dessert ~Brasilianische Dessert ~бразильський десерт

Składniki:

puszka mleka skondensowanego, słodzonego,
4 łyżki kakao,
1 łyżka masła,
posypka.

Sposób przygotowania:

W małej misce rozmieszać kakao z wodą,aby lepiej połączyło się z mlekiem i nie było grudek, a następnie wrzucić do rondelka mleko, masło i rozmieszane kakao. Gotować na małym ogniu cały czas mieszając (najlepiej trzepaczką) tak długo, aż podczas mieszania będzie widać dno garnka. Trzeba mieszać dość długo, mi to zajęło około 45 minut. Smacznego!



Ingredients:

can of condensed milk, sweetened,
4 tablespoons cocoa,
1 tablespoon butter
topping.

Method of preparation:

In a small bowl, mix cocoa with water to better merged with milk and there was no lumps, then toss it into a saucepan milk, butter and mix the cocoa. Cook over low heat, stirring constantly (preferably with a whisk) until the mixing will see the bottom of the pot. You have to mix quite a long time, it took me about 45 minutes. Enjoy your meal!
___

Zutaten:

Dose Kondensmilch, gesüßt,
4 Esslöffel Kakao,
1 EL Butter
Richtfest.

Herstellungsverfahren:

In einer kleinen Schüssel mischen Kakao mit Wasser, um besser zusammengeführt mit Milch und gab es keine Klumpen, dann werfen sie in einen Topf Milch, Butter und mischen den Kakao. Bei schwacher Hitze kochen, dabei ständig rühren (vorzugsweise mit einem Schneebesen), bis die Mischung wird den Boden des Topfes zu sehen. Sie haben eine recht lange Zeit zu mischen, es dauerte etwa 45 Minuten. Gute Appetit!

склад:

може згущеного молока, підсолоджені,
4 столові ложки какао,
1 столова ложка вершкового масла
на чолі.

Спосіб приготування:


У маленькій мисці змішайте какао з водою, щоб краще об'єднані з молоком і не було грудок, а потім кинути в каструлю молоко, масло і змішати какао. Варити на повільному вогні, постійно помішуючи (бажано з віночком) до змішування побачите дно каструлі. Ви повинні змішати досить довго, це зайняло у мене близько 45 хвилин. Смачного!



~Jagoda

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz