wtorek, 23 września 2014

Ciasto z jabłkiem ~Cake with apple ~Kuchen mit Apfel


Składniki:

Ciasto:
2,5 szklanki mąki
25 dag masła lub margaryny
5 żółtek
3 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa budyniowa: 
5 białek
1 szklanka cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
0,5 szklanki oleju
2 opakowania budyniu śmietankowego
+jabłka obrane ze skórki, pokrojone w kawałki

Sposób przygotowania:

Ciasto: Mąkę, masło, żółtka, cukier puder i proszek do pieczenia wyłożyć na stolnicę i zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części. Dwie części rozwałkować i wyłożyć na blachę. Podpiec na złoty kolor- ok. 10 minut w 160- 170°C. 
Masa budyniowa: Białka utrzeć z cukrem. Dodać olej i budyń śmietankowy. Utrzeć na gładką masę. Wyłożyć na podpieczone ciasto, ułożyć owoce. Pozostałą część ciasta rozwałkować, wyciąć paski i układać na owocach. Piec ok. 40- 50 minut w temperaturze 160°C.
Smacznego!

__



Ingredients: 

Dough: 
2.5 cups of flour 
25 grams of butter or margarine 
5 egg yolks 
3 tablespoons granulated sugar 
1 teaspoon baking powder 
Weight pudding: 
5 egg whites 
1 cup sugar 
1 package of vanilla sugar 
0.5 cups of oil 
2 packages of pudding cream 
+ apples peeled, cut into pieces 

Method of preparation: 

Dough: Mix flour, butter, egg yolks, powdered sugar and baking powder put on the pastry board and knead the dough. Divide into 3 parts. Two parts of the roll and place on plate. Broil golden colour- approx. For 10 minutes at 160 to 170 ° C. 
Weight pudding: Proteins with sugar until light. Add the oil and creamy pudding. Until light and smooth. Put on the cake, place fruit. The remainder of the dough, roll out, cut strips and laid on the fruit. Bake. 40th 50 minutes at 160 ° C. 
Enjoy your meal!

__


Zutaten: 

Teig: 
2,5 Tassen Mehl 
25 g Butter oder Margarine 
5 Eigelb 
3 EL Kristallzucker 
1 Teelöffel Backpulver 
Gewicht Pudding: 
5 Eiweiß 
1 Tasse Zucker 
1 Packung Vanillezucker 
0,5 Tassen Öl 
2 Pakete von Pudding-Creme 
+ Äpfel geschält, in Stücke geschnitten 

Herstellungsverfahren: 

Teig: Mehl, Butter, Eigelb, Puderzucker und Backpulver auf dem Nudelbrett legen und den Teig kneten. Teilen Sie sich in 3 Teile. Zwei Teile der Rolle und Platz auf dem Teller. Braten goldenen farb ca. Für 10 Minuten bei 160 bis 170 ° C 
Gewicht Pudding: Proteine ​​mit Zucker, bis Licht. Fügen Sie das Öl und cremig Pudding. Bis leicht und glatt. Setzen Sie auf den Kuchen legen Früchte. Der Rest des Teiges ausrollen, schneiden Streifen und auf der Frucht gelegt. Backen. 40. 50 Minuten bei 160 ° C 
Guten Appetit!


~Dominika


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz