Składniki:
Ciasto:
2 jajka
500 ml mleka
szczypta soli
180-200g mąki pszennej tortowej
1 łyżka kakao
3-4 łyżki oleju rzepakowego
Dodatki:
4-5 bananów
krem orzechowy
2-3 łyżki masła
Sposób przygotowania:
Ciasto:
Wszystkie składniki ciasta dokładnie miksujemy. Odstawiamy na 20-30 minut, następnie smażymy cienkie naleśniki (około 10 szt.).
Dodatki:
Usmażone naleśniki smarujemy kremem orzechowym, na naleśnikach układamy pokrojone banany. Naleśniki zwijamy w koperty lub trójkąty. Na patelni rozpuszczamy masło i układamy zwinięte naleśniki. Smażymy na małym ogniu z obu stron. Gotowe naleśniki możemy posypać cukrem pudrem i kakao.
Smacznego!
___
Ingredients:
Dough:
2 eggs
500 ml of milk
pinch of salt
180-200g flour cake
1 tablespoon cocoa
3-4 tablespoons of canola oil
Extras:
4-5 bananas
hazelnut cream
2-3 tablespoons of butter
Method of preparation:
Dough:
All components of the dough, mix thoroughly. Let stand for 20-30 minutes, then fry thin pancakes (about 10 pcs.).
Extras:
Fried pancakes peanut smear cream on pancakes arrange the sliced bananas. Pancakes wrap in envelopes or triangles. Melt the butter in a frying pan and put rolled pancakes. Fry over low heat on both sides. Ready pancakes can sprinkle with powdered sugar and cocoa.
Enjoy your meal!
___
Zutaten:
Teig:
2 Eier
500 ml Milch
prise salz
180-200g Mehl Kuchen
1 EL Kakao
3-4 Esslöffel Rapsöl
Extras:
4-5 Bananen
Haselnuss-Creme
2-3 EL Butter
Herstellungsverfahren:
Teig:
Alle Bestandteile des Teigs, gut mischen. Lassen Sie stehen für 20-30 Minuten, dann braten dünne Pfannkuchen (ca. 10 Stk.).
Extras:
Fried Pancakes Erdnuss Abstrich Sahne auf Pfannkuchen ordnen Sie die geschnittenen Bananen. Pfannkuchen wickeln in Umschläge oder Dreiecke. Die Butter in einer Pfanne erhitzen und setzen gerollt Pfannkuchen. Fry bei schwacher Hitze auf beiden Seiten. Bereit Pfannkuchen mit Puderzucker und Kakao bestreuen.
Gute Appetit!
~Weronika
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz