Dwanaście potraw wigilijnych to tradycja na świątecznym stole, tak jak sianko pod obrusem i dodatkowe nakrycie stołu. Mają symbolizować 12 apostołów, więc dania powinny być postne. Każdy region Polski ma swoje typowe potrawy i dania,
które nie występują lub są mniej popularne w innych stronach, na
przykład na Śląsku jada się Moczkę, w Warszawie kapustę z grochem a na Kresach kutię
i zupę migdałową.
Najpopularniejsze zupy wigilijne:
1) Barszcz czerwony z uszkami
winiary.pl |
2) Zupa grzybowa
3) Zupa migdałowa
winiary.pl |
4) Zupa z suszonych owoców
http://asiawkuchni.blogspot.com/ |
Popularne przystawki:
1) Śledzie
kuchnia.ofeminin.pl |
2) Kapusta z grochem
http://mojakulinarnaprzygoda-agiatis.blogspot.com/ |
3) Ryba po grecku
4) Sałatka śledziowa
Dania główne:
1) Pierogi z kapustą i grzybami
2) Karp smażony
3) Karp w galarecie
4) Paszteciki
http://zonki2011.blox.pl/ |
Często podawane desery:
1) Makowiec
http://silesian.blogspot.com/ |
2) Sernik
www.fabrykaprzepisow.pl |
3) Kutia
ekotarg.pl |
4) Piernik
___
Twelve dishes of Christmas Eve is a tradition at the holiday table, as hay under the tablecloth and extra table setting. They symbolize the 12 apostles, so meals should be fasting. Each region has its typical Polish dishes and dishes that do not exist or are less common in other pages, for example, in Silesia eaten Moczka, in Warsaw cabbage with peas and the Borderlands kutia and almond soup.
Most soups Christmas Eve:
1) Red borscht with dumplings
2) Mushroom soup
3) Almond soup
4) Soup with dried fruit
1) Red borscht with dumplings
2) Mushroom soup
3) Almond soup
4) Soup with dried fruit
Most entrees:
1) Herrings
2) Cabbage with peas
3) Fish in Greek
4) Herring salad
1) Herrings
2) Cabbage with peas
3) Fish in Greek
4) Herring salad
Main courses:
1) Dumplings with cabbage and mushrooms
2) Fried carp
3) Carp in aspic
4) Pasty
1) Dumplings with cabbage and mushrooms
2) Fried carp
3) Carp in aspic
4) Pasty
Often served desserts:
1) Poppy
2) Cheesecake
3) Kutia
4) Gingerbread
1) Poppy
2) Cheesecake
3) Kutia
4) Gingerbread
___
Zwölf Gerichte der Weihnachtsabend ist eine Tradition, an der Urlaub Tisch, als Heu unter die Tischdecke und extra Tabelle. Sie symbolisieren die 12 Apostel, so Mahlzeiten sollten nüchtern sein. Jede Region hat ihre typischen polnischen Gerichten und Speisen, die nicht existieren oder sind weniger häufig in andere Seiten, zum Beispiel in Schlesien gegessen Moczka in Warschau Kohl mit Erbsen und der Borderlands kutia und Mandelsuppe.
Die meisten Suppen Heiligabend:
1) Red Borschtsch mit Knödel
2) Pilzsuppe
3) Mandelsuppe
4) Suppe mit getrockneten Früchten
Die meisten Hauptgerichte:
1) Heringe
2) Kohl mit Erbsen
3) Fisch in der griechischen
4) Heringssalat
Hauptgerichte:
1) Knödel mit Kraut und Pilzen
2) Gebratener Karpfen
3) Karpfen in Aspik
4) Pie
Oft diente Desserts:
1) Poppy
2) Käsekuchen
3) Kutia
4) Lebkuchen
Die meisten Suppen Heiligabend:
1) Red Borschtsch mit Knödel
2) Pilzsuppe
3) Mandelsuppe
4) Suppe mit getrockneten Früchten
Die meisten Hauptgerichte:
1) Heringe
2) Kohl mit Erbsen
3) Fisch in der griechischen
4) Heringssalat
Hauptgerichte:
1) Knödel mit Kraut und Pilzen
2) Gebratener Karpfen
3) Karpfen in Aspik
4) Pie
Oft diente Desserts:
1) Poppy
2) Käsekuchen
3) Kutia
4) Lebkuchen
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz